N(J)K slalom en reuzenslalom 2014/2015

Het waren spannende dagen voor en tijdens het NJK.

Tijdens de kidscup werd er gestreden om de punten maar vooral ook om de eer. Raphael stond ondanks hij 2x geheel dwars stond op het parcours maar 0.3 achter de leider Jurian van Keulen die een geheel foutloze en solide 1e run maakte. Daan zat er ook heel dicht bij en stond 3e en herhaalde dit kunstje in de 2e manche vlekkeloos. In de 2e run was Raphael bloedstollend snel onderweg en nam alle snelheid mee en zat als hoogste in de kombochten. Nadat hij alle moeilijke trace's achter zich liet vond hij echter zijn waterloo bij de laatste slalom palen vlak voor de finisch. Mentaal een grote dreun want het goud was in zicht. Juriaan bleef ijzig kalm en ging wederom foutloos en strak naar beneden en pakte goud met onze Daan vlak daarachter en de 2e eindtijd. Roy kwam net 0.2 te kort om de 3e plaats van Rik Schippers te claimen.

Tijdens de Reuzenslalom lieten bij de scholieren de heren en een dame echt van zich spreken; Raphael had een redelijk stabiele 1e run met een spannend momentje op het vlakke stuk maar claimde toch de 1e positie. Daan zat er met 0.3 akelig dicht achter en Seeger zat ook maar 1,5 achter de leidende positie. Maar ja in Dienten had Skipro tijdens een KC-wedstijd ook in de 1e run ook alle podium posities in handen en die verdwenen als sneeuw voor de zon...  De 2e run voor de heren ging solide en foutloos. Raphael bouwde zijn voorsprong verder uit 1,6 en Seeger naderde daan op op 0.1 en behield zijn 3e plaats. Een prachtig resultaat voor Ski-pro en een 1-2-3 podium. Bij de dames liet Imke Vermeulen er geen gras over groeien. Ondanks haar trainings sebatical liet ze in de eerste run al zien dat ze een podium plek wilde claimen met een 2e tijd. De Nederlans-Italiaanse Jennifer Paissan uit Trento was haar net te snel af. Echter de 2e run was Imke genadeloos en ging stabiel en zonder fouten naar beneden. Jennifer maakte een klein foutje en was kansloos om de 1e plaats te behouden. Skipro is was 2 jeugd kampioen rijker en het podium was skipro blauw!

De laatste spannende dag was de Slalom: Raphael had een mentale boost gehad na zijn overwinning op de Reuzenslalom. Dit was fijn omdat hij al sinds zijn overwinning in 2013 geen enkele slalom wedstrijd in de sneeuw was gefinshed wat toch niet lekker tussen je oren zit hoe hard je ook gaat in de training. Daarnaast skiede Juriaan van Keulen nu ook een goede slalom en Seeger & Daan zaten de laatste tijd vlak achter hem. Tijdens de 1e run hadden zowel Raphael als Daan een goede stabiele en risicoloze run en namen al 3 sec voorsprong op Roy en Seeger. Tijdens de 2e run behielden Roy en Seeger hun positie. Als een na laatse ging Daan, helaas maakt hij een klein foutje en maakte een paar extra meters om terug te komen in de baan. Het laatste stuk moet hij wel heel hard hebben geskied, want hij behield de 2e plaats. Raphael starte als laatste en wist dat hij een grote marge had doordat hij Daan in de fout zag gaan. Hij ging zonder stress naar beneden en bouwde zijn voorsprong op Daan uit met 3sec. Zonder naar zijn tijd te kijken ging zijn vuist de lucht in het was gelukt! 2e NJK titel en daarmee ook de overall beker en Nederlands Jeugd Kampioen 2015 dacht hij met een grijns op zijn gezicht maar ook van opluchting. Eindelijk de finish na 2jaar gezien! Ook het Slalom podium heren was helemaal 1-2-3 skipro blauw.

Trainers (alle) en in het speciaal Vincent en Sigi bedankt voor de support zowel mentaal als technisch, zonder jullie was het voor onze scholieren niet mogelijk geweest!
 

22 maart 2015